dimarts, 8 de gener de 2013

ÚLTIMA HORA: Un preacord entre empresa i treballadors clou la vaga a l'empresa d'enllumenat IMESAPI

Després de 36 dies, la plantilla d'IMESAPI, que gestiona l'enllumenat públic de Granollers i les Franqueses, ha finalitzat la vaga després d'arribar a un preacord amb l'empresa, que s'ha compromès a negociar l'aplicació de l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) temporal que afecta als treballadors de Granollers.

El preacord assolit entre el comitè de vaga i la direcció d'IMESAPI, en què ha intervingut l'Ajuntament de Granollers com a mediador, s'ha ratificat aquesta tarda per l'assemblea de treballadors de Granollers. El compromís consisteix en cercar una sortida negociada a l'aplicació de l'ERO temporal del centre de treball de Granollers, que caldrà materialitzar-se en un termini màxim de 10 dies. Durant aquest temps, segons fonts sindicals, "en un acte de bona fe, l'empresa desafectarà completament la plantilla de l'ERO temporal fins que s'arribi a la solució definitiva que barallarà opcions com baixes voluntàries incentivades, desafectació de llocs de treball, o en matèria salarial entre d'altres".

El preacord estipula també l'aplicació de les taules salarials de l'any 2012 que l'empresa devia als treballadors, així com la regularització dels jornals de serveis mínims
debuts. Finalment, s'estableix el reconeixement de l'article 10.3 LOLS per a qualsevol secció sindical, és a dir, la de la CNT (que juntament amb la CGT convocava l'aturada).

A més, aquests darrers dies l'Ajuntament de Granollers es comprometia a donar una viabilitat als llocs de treball del servei municipal d'Enllumenat Públic i manteniment de Dependències Municipals de Granollers.

El comitè de vaga assegura, però, que fins que no es materialitzi definitivament l'acord que solucioni l'afectació d'aquest ERO temporal a Granollers caldrà seguint negociant amb l'empresa "intensament". Tot i així, es considera un bon preacord perquè "centra finalment la negociació d'aquest ERO temporal al centre de treball de Granollers com s'havia reivindicat, es reconeix a la secció sindical de CNT (la majoritària a la plantilla) plens drets en igualtat de condicions que la resta de sindicats i posa l'accent en una sortida pactada i no imposada".


Solidaritat

Durant la vaga indefinida els treballadors ha rebut diverses mostres de suport, com la recollida solidària d'aliments que, ara que es dóna per acabada i en preveure que no caldrà que es destini als vaguistes, es destinarà íntegrament al Xiprer de Granollers.


Comunicat CNT-AIT

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada